Κυπριστάν απατημένο


Καλημέρα απατημένη μου Κύπρος. Καλημέρα Κυπριστάν. Σήμερα που σε πρόδωσαν αυτοί που σου υποσχέθηκαν πολλά, σήμερα που τα καρναβάλια αρχίζουν και βάζουμε τις μάσκες, σήμερα κάποιοι έριξαν τις μάσκες.

Οι δυνατοί αποφασίζουν, αλλά τη δύναμη τη παίρνουν από μας. Βέβαια, το καρναβαλίστικο πνεύμα σίγουρα θα είναι ακμαιότατο. Μην παραδίδεσε μικρή μου πατρίδα. Διασκέδασε, χόρεψε σήμερα, αύριο, νήστεψε μεθαύριο, αλλά διεκδίκησε και απαίτησε για μια φορά μετά.

Μάθαμε να καθόμαστε στη πολυθρόνα και να παραπονιόμαστε στα καφενεία. Είναι ώρα να βγούμε έξω και να παραπονεθούμε στους δρόμους. Είναι ώρα ο λαός της αυταπάτης να βγει και να φωνάξει. Είναι ώρα να γίνουμε Ελλάδα, όχι μόνο στα κακά της αλλά και στα καλά της. Ας διαδηλώσουμε, ας ακουστούν οι φωνές μας.

Όμως, μην ξεχνάτε πως η λύση στη κρίση δεν είναι μόνο το παράπονο. Είναι καιρός να πολεμήσουμε και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι καιρός να πούμε όχι στο μέσο, όχι στους μεσάζοντες και να αρχίσουμε να καλυτερεύουμε τη κοινωνία.

Οι πράξεις μας, ατομικές και συλλογικές είναι αυτές που θα καλυτερεύσουν τη κοινωνία. Η επιχειρηματικότητα, η οικολογία, η ατομική και κοινωνική συνείδηση. Είναι καιρός να σταματήσουμε να είμαστε πρόβατα και ακόλουθοι και να δημιουργήσουμε τη δική μας πορεία.

Δουλειές υπάρχουν και εκεί που δεν υπάρχουν ας δημιουργήσουμε. Ας μη τα περιμένουμε όλα έτοιμα, αλλοιώς τότε αυτοί που θα μας δίνουν θα μας τα παίρνουν. Ας πάρουμε τις δικές μας πρωτοβουλίες και ας αδράξουμε μια νέα πορεία, μια πορεία για μια νέα Κύπρο αναγεννημένη από τις στάχτες της.

Τρόποι υπάρχουν, η δημιουργικότητα και η όρεξη μας λείπουν. Καιρός να τα αποκτήσουμε.

Leave a comment