Διαδικασία απόλαυσης φραπέ!


Ο ΦΡΑΠΕΣ ΔΕΝ δεν είναι ένα απλό ποτό. Είναι το ελληνικό (και κυπριακό) ποτό της απόλαυσης. Είναι εκείνο που θα σε ξυπνήσει το πρωί, ή ο μόνος σταθερός σύντροφος για διάβασμα, είναι το ποτό που θα ρουφάς όταν αγχώνεσαι ή το ποτό που θα πίνεις έξω όταν διασκεδάζεις με φίλους. Ο φραπές είναι υπέροχος και πρέπει να τον απολαμβάνεις.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΚΑΝΤΟΝ όπως σου αρέσει, με 3 κουταλάκια ζάχαρη και όλο γάλα; κατάπικρο με μόνο νερό; μέτριο; λιγουλάκι από το ένα ή και το άλλο; ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ!!!

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ συμβουλή: γέμισε το ως πάνω παγάκια για να μπορεί να διαρκέσει παγωμένος από 2 λεπτά εώς και 2 ώρες. Τα πολλά παγάκια λιώνουν σιγά σιγά ανανεόνοντας το αγαπημένο σου ρόφημα με καφεϊνη αλλά και νερό (δεν συνιστάται για τα άτομα που τον θέλουν με πολύ γάλα).

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ, ΡΟΥΦΙΞΙΑ  φραπέ, είτε αυτή συνοδεύεται από διάβασμα, σκέψη, τσιγάρο, αστείο ή ανοιγόκλεισμα των ματιών ( των αμματόκλαδων :p) είναι μοναδική και πρέπει να απολαμβάνεται. Πρέπει να νοιώθεις την κάθε σου γουλιά να δροσίζει τον ουρανίσκο, τη γλώσσα και το λαιμό, δίνοντας το πολυαναμενόμενο “fixάρισμα” αλλά και ανανεώνοντας σε ολόκληρο.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ, ΤΟ ενδιάμεσο: όπου ο φραπές αφήνεται πίσω στο τραπέζι. Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις, και σκέφτεσαι πότε θα ξαναπιείς. Το ιδανικό για την απόλαυση δεν είναι να τον πιείς όλο γρήγορα (εκτός αν υπάρχει λόγος που βιάζεσαι), αλλά να τον απολαύσεις σιγά σιγά, σαν μια συζήτηση με ένα φίλο, όπου ο ένας ακούει με τη σειρά τον άλλο να μιλά, εδώ τη μια μιλά ο φραπές (πίνοντας τον) και την άλλη στην δική μου περίπτωση το διάβασμα …

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ, ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: όσο ωραίος και αν είναι ο φραπές, πρέπει να θυμόμαστε ότι … παν μέτρον άριστο. Γιατί η καφεϊνη δεν είναι και η καλύτερη για τον οργανισμό μας, μπορεί να έδωσε μαζί με τον ηλεκτρισμό το ενακτήριο λάκτισμα για τον σύγχρονο πολιτισμό που εώς ενός σημείου έχει κάνει τη νύχτα μέρα, αλλά οι μεγάλες ποσότητες μπορεί να κάνουν ζημιά. Ένα δύο φραπεδάκια την ημέρα είναι αρκετά, είναι απόλαυση, όχι εθισμός.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ, ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ. Συγνώμη που σας έκανα να διαβάσεται αυτή την τρελή έμπνευση, αλλά το μπλόγκ μου ονομάζεται εμπνευσμένο :p. Μπορείται να με βρίσεται ελεύθερα που εδώ και μερικά λεπτά καταστρέφω τα εγκεφαλικά σας κύτταρα με τέτοιες ανοησίες (μαλακίες) και οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για το μπλογκ μου ελεύθερα! Σμούτς!

ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΙΝΕΤΕ; http://www.facebook.com/home.php?sk=question&id=221964554498683&qa_ref=qd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s