Είμεθα παρεκκλίνοντες;


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΑΡΘΡΑ για τα μαθήματα μου στο πανεπιστήμιο, έχω καταλήξει πως δεν είμαι διαφορετικός, αλλά παρεκκλίνοντας. Ο κάθε ένας από μας προσπαθεί να ανοίκει και η κοινωνιολογία το μελετά. Αλλά που ανοίκουμε; Οι κοινωνιολόγοι μας κατατάσσουν και μας ξανακατατάσσουν σε ομάδες και συμπεριφορές και ομαδικές αγέλες, αλλά εμένα με ρώτησαν; Εμένα με ρώτησαν αν για μένα είναι αυτοί οι παρεκκλίνοντες συμπεριφορές;

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ έρευνες, βγάζει συμπεράσματα και αυτά σε λίγο αλλάζουν και βγαίνουν καινούργια. Ναι, λόγο της ομαδικότητας για να μην είμαστε μόνοι, αναγκαζόμαστε να ενταχθούμε στη μια ή την άλλη ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί, διαφορετικοί και μοναδικοί. Διαβάζοντας περι γένους και σεξουαλικότητας για την παρουσίαση μου την Πέμπτη, Κεφάλαιο 5 (Sociology, 1997, Anthony Giddens), βλέπουμε ακόμη και σε ίδιους πολιτισμούς πόσο διαφέρουν αλλά και πόσα όμοια έχουν οι άνθρωποι.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ θέμα μου καν σήμερα, απλά είναι τόσο εντυπωσιακό όλοι να κάνουν θεωρίες για εμάς , να μας κατατάσσουν αλλά να νοιώθουμε τόσο διαφορετικοί και ίδιοι, ώρες ώρες χωρίς κανένας να μας καταλαβαίνει, άλλες να μην θέλουμε να μας καταλάβουν , αλλά και ώρες ώρες να επιζητούμε τόσο επίμονα την συντροφιά των άλλων. Το πιο ωραίο όμως στην διαπολιτισμική επικοινωνία (το μάθημα) είναι αυτό που μας είπε ο καθηγητής, ότι αυτοί οι υπο-πολιτισμοί, είναι αυτοί που ξεκινούν την αλλαγή στο κόσμο.

… ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ … ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ … ΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ … ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ.

Υ.Σ. Με το τελευταίο, ας αφιερώσω το παραπάνω post στους Αφρικανο-Μουσουλμανικούς λαούς που επιζητούν την αλλαγή των δικτατόρων τους. Ας αρπάξουν και αυτοί την μοίρα τους στα χέρια τους!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s