Είμαστε Απαράδεκτοι!!!


Βρήκα σήμερα στο Facebook το group για την Rihanna πως θα έρθει στην Κύπρο για να τραγουδήσει. Το επισκεύθηκα όμως με μια επιφύλαξη και προσπάθησα να μάθω εάν είναι αλήθεια το γεγονός. Αυτό όμως που είδα είναι ένας καβγάς. Είμαστε όλοι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, είτε ονομαζόμαστε έλληνες, είτε ελληνοκύπριοι, κύπριοι, τουρκοκύπριοι ή τούρκοι.

Στο πρώτο και μοναδικό post στο group υπήρξαν εκατοντάδες μηνύματα, αλλά τα περισσότερα έπεφταν στην κατηγορία των υβριστικών και των spam. Δεν μπορούμε να κάνουμε μια πολιτισμένη συζήτηση σαν άτομα και μετά ζητάμε λύση. Βέβαια τα περισσότερα ήταν άτομα από την τουρκοκυπριακή πλευρά, οι οποίοι αγανακτισμένοι ηβρεολογούσαν (ελπίζω να το έγραψα σωστά :p)  και ευτιχώς για να μην ντρέπομε όσο συνήθως να λέω ότι είμαι ελληνοκύπριος οι “δικοί” μας δεν απάντησαν ανάλογα (αν και κάποιοι το έκαναν) .Στα 400 comments πρόσεξα και μερικά κομμάτια ιστορικής διαμάχης, σύνιθες φαινόμενο σε παρόμοια groups/συζητήσεις μέσω κοινωνικών δικτύων.

Πότε θα μάθουμε ότι είμαστε όλοι άνθρωποι; Είτε ονομαζόμαστε Έλληνες είτε Τούρκοι, είτε πιστεύουμε στον Ιησού ή στον Μωάμεθ. Και εγώ δεν θα ήθελα να γίνει η εισβολή του 1974, αλλά έγινε, και εξαιτίας της η μητέρα μου έφυγε από το χωριό και πήγε στη πόλη όπου γνώρισε το πατέρα μου. Θα ήθελα να αλλάξω και γω το παρελθόν αλλά δεν αλλάζει και δεν μπορώ να μετανοιώσω για κάτι που ούτε έκανα και ούτε μπορώ να διορθώσω. Αλλά όλοι μπορούμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το μέλλον. Μπορούμε να ελπίσουμε σε ένα ειρηνικό μέλλον όπου όλοι θα είμαστε ίσοι και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να συμφιλιωθούμε. Ναι … διαφωνώ με το να έρθει η Rihanna στο Ψευδοκράτος, αλλά δεν μπορούμε να δηλώσουμε την αντίθεση μας ήρεμα και να διαφωνήσουμε με επιχειρήματα παρά με ενοχλητικά και προσβλητικά μηνύματα;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s